loading...
مهندسین شیمی دانشگاه تبریز
pouya.a بازدید : 75 جمعه 20 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

فارغ‌التحصیلان در ایران آمار مدونی درباره وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و سطح درآمد اولیه آنها وجود ندارد، اما خبرگزاری مهر در روزهای نخست مهر سال گذشته در گزارشی نوشت که دانشجویان "به جای این که بتوانند پس از فارغ‌التحصیلی ورود بهتری به بازار کار داشته باشند، به درهای بسته بنگاه‌ها و واحدهای اقتصادی کشور برمی‌خورند."
براساس این گزارش در مهر سال گذشته نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیش از ۱۹ درصد بوده است و در این میان، فارغ‌التحصیلان رشته صنعت و فرآوری بیشترین نرخ بیکاری (۴۱.۶درصد) را داشته‌اند. فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم کامپیوتر و روزنامه‌نگاری و اطلاع‌رسانی هم در رتبه‌های بعدی (بیش از ۳۰درصد) قرار داشته‌اند.
خبرگزاری مهر اضافه کرده بود که نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان هر یک از رشته‌های هنر، علوم رفتاری و اجتماعی، بازرگانی و علوم اداری، حقوق، علوم حیاتی، علوم فیزیکی، مهندسی و حرفه‌های مهندسی، معماری و ساختمان‌سازی، دامپزشکی و کشاورزی، جنگلداری و شیلات بیش از ۲۰ درصد بوده است.
خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) نیز به تازگی به نقل از داده‌های مرکز آمار ایران گزارش داد که نزدیک به ۸۰ درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی مهارت لازم را برای حضور در بازار کار کسب نمی‌کنند و "در شرایطی پس از یک دوره چهار ساله (تحصیل) در دانشگاه‌های کشور راهی بازار کار می‌شوند که تعداد زیادی از آنها، موفق به ورود به این بازار نخواهند شد."
معمولا استفاده از تجربه اطرافیان و بررسی‌های میدانی، مهم‌ترین عامل تصمیم‌گیری برای ادامه تحصیل افراد در یک رشته تحصیلی در دانشگاه‌های ایران است و داده‌ها و اطلاعات مدونی درباره بازار کار و آینده شغلی دانشجویان هر رشته تحصیلی دانشگاهی وجود ندارد.
اما در اغلب کشورهای توسعه‌یافته شرکت‌ها و موسسه‌هایی خاص به طور مشخص در زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و آینده دانشجویان در بازار کار فعالیت می‌کنند و مراجعه به داده‌های آنها می‌تواند چشم‌انداز روشنی از آینده هر رشته تحصیلی پیش رو بگذارد.
چشم‌انداز پرپول نفتی‌ها در آمریکانتیجه یکی از آخرین بررسی‌های "انجمن ملی دانشگاه‌ها و کارفرمایان" در آمریکا نشان می‌دهد که فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی، توانسته‌اند به مشاغل پردرآمدتری نسبت به دیگر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دست یابند.
فارغ‌التحصیلان پردرآمد در آمریکا (رشته‌های مهندسی)رشته دانشگاهی درآمد سالانه


مهندسی نفت۹٣ هزار و ۵۰۰ دلار
مهندسی کامپیوتر ۷۱ هزار و ۷۰۰ دلار
مهندسی شیمی ۶۷ هزار و ۶۰۰ دلار
علوم کامیپوتری ۶۴ هزار و ۸۰۰ دلار
مهندسی هوا-فضا ۶۴ هزار و ۴۰۰ دلار
مهندسی مکانیک ۶۴ هزار و دلار
مهندسی الکترونیک ۶۳ هزار و ۴۰۰ دلار
تجارت و مدیریت شبکه‌های اطلاعاتی ۶۳ هزار و ۱۰۰ دلار
فاینانس و سرمایه‌گذاری ۵۷ هزار و ۴۰۰ دلار


این انجمن که از نهادهای فعال در زمینه بررسی اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکاست، ماه میلادی گذشته نتیجه یکی از آخرین مطالعاتش را منتشر کرد.
برای تهیه این گزارش، از نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان رشته‌های تجارت و بازرگانی، ارتباطات، علوم کامپیوتری، آموزش و پرورش و آموزش عالی، مهندسی و علوم پزشکی درباره میزان درآمدشان سوال شده بود و در تهیه آن، وضعیت افرادی مد نظر بوده که بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی در یکی از بخش‌های دولتی یا خصوصی مشغول به کار شده‌اند.
نتایج این بررسی نشان داد که فارغ‌التحصیلان شاغل در شاخه‌های مهندسی در آمریکا توانسته‌اند به مشاغلی با میانگین درآمد سالانه ۶۲ هزار و ۵۳۵ دلار دست پیدا کنند. این سطح درآمدی، رشته‌های مهندسی را به پردرآمدترین گروه شغلی در این مطالعه تبدیل می‌کند.
بین فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی نیز تحصیل‌کرده‌های مهندسی نفت و پتروشیمی توانسته‌اند مشاغلی با بیشترین درآمد سالانه را به دست آورند. سطح درآمد سالانه این گروه به طور میانگین حدود ۹۳ هزار و ۵۰۰ دلار بوده است.
دومین گروه پردرآمد در این مطالعه فارغ‌التحصیلان شاغل در حوزه علوم کامپیوتری بودند و میانگین درآمد سالانه آنها ۵۹ هزار و ۹۷۷ دلار گزارش شده است.
براساس این گزارش، فارغ‌التحصیلان حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی با آن که سطح درآمدی بالایی در مقایسه با دیگر گروه‌های مورد مطالعه نداشتند، ولی توانسته‌اند بیش از بقیه فارغ‌التحصیلان در بخش خصوصی یا دولتی استخدام شوند.
در عین حال، آخرین گزارش اداره کار آمریکا نشان داده است که ۱۳.۵ درصد افرادی که در سال ۲۰۱۱ میلادی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند، بیکار مانده‌اند، هرچند این رقم در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۷.۶ درصد برآورد شده بود و رقم اخیر نشانگر بهبود وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در آمریکاست.
سرمایه‌گذاران پولساز بریتانیاتازه ترین گزارش اداره آمار بریتانیا که در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شده است، نشان می‌دهد که نرخ بیکاری تازه فارغ‌التحصیلان در بریتانیا در چهار ماه پایانی سال ۲۰۱۱ میلادی ۱۸.۹ درصد بوده است و از هر پنج نفر فارغ‌التحصیل دانشگاهی در این کشور، یک نفر بیکار مانده و در جستجوی شغل بوده است.
در این گزارش اضافه شده است که نرخ بیکاری بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که دو سال از پایان تحصیلاتشان می‌گذرد، به مراتب بیشتر از فارغ‌التحصیلان سال‌های قبل‌تر بوده است.
اما در بریتانیا هم چندین نهاد و موسسه، آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و میزان اشتغال آنها را زیرنظر دارند و بررسی می‌کنند. از جمله موسسه پژوهشی "های فلایرز" سالانه گزارشی از فرصت‌های شغلی موجود برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و سطح درآمد احتمالی آنها در زمان آغاز به کار ارائه می‌کند.
داده‌های این موسسه در گزارش سال ۲۰۱۳ میلادی نشان می‌دهد که کارفرمایان در بریتانیا به طور میانگین به دنبال پرداخت ۲۹ هزار پوند در سال به فارغ‌التحصیلان تازه‌استخدام خود بوده‌اند.
این نرخ از سال ۲۰۱۰ میلادی تاکنون ثابت بوده است.
براساس این گزارش، بانک‌های سرمایه‌گذار و شرکت‌های حقوقی بیشترین سطح درآمد را برای استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در نظر گرفته‌اند. از جمله میانگین درآمد سالانه پیشنهادی بانک‌های سرمایه‌گذار برای استخدام فارغ‌التحصیلان جویای کار حدود ۴۵ هزار پوند بوده است.
براساس این داده‌ها، شرکت‌های حقوقی هم برای استخدام هر یک از تازه‌فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ۳۸ هزار پوند در سال در نظر گرفته‌اند.
یکی از نمایشگاه‌های سالانه برای معرفی فرصت‌های شغلی به دانشجویان در آتن، پایتخت یونان
راه دشوار استخدام چشم‌اندازی که با این داده‌ها برای دانشجویان در کشورهای توسعه‌یافته‌ای همچون آمریکا و بریتانیا شکل می‌گیرد، وسوسه‌انگیز است و حتی می‌توان این برداشت را داشت که هزینه‌ها و دردسرهای تحصیل در دانشگاهی در یک کشور پیشرفته به مزایای بعدی و آینده شغلی‌اش می‌ارزد.
اما شرایط آنقدر که به نظر می‌رسد، آسان نیست.
ماندانا ف، تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در یک دانشگاه معتبر در لندن به پایان رسانده است و از سه سال پیش در یکی از بانک‌های سرمایه‌گذار در این شهر مشغول به کار است. شغل او در صدر فهرست مشاغل پردرآمد برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در لندن است.
او می‌گوید که برای به دست آوردن این شغل روند دشواری را پشت سر گذاشته است: "اگر فارغ‌التحصیل دانشگاهی غیر از ۵ دانشگاه برتر رشته خودتان باشید، احتمال موفقیتتان شاید به اندازه یک‌دهم فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها باشد."
"اگر فارغ‌التحصیل دانشگاهی غیر از ۵ دانشگاه برتر رشته خودتان باشید، احتمال موفقیتتان شاید به اندازه یک دهم فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها باشد"
ماندانا در لندن
"معمولا (در بریتانیا) دانشجویان و کارفرماهای احتمالی، سالانه در چیزی شبیه نمایشگاه با هم تعامل می‌کنند. این نمایشگاه‌ها فرصتی برای شرکت‌هاست تا فعالیت‌هایشان را تبلیغ و فهرست مشاغل و فرصت‌های شغلی خود را ارائه کنند. دانشجویان هم می‌توانند در این نمایشگاه‌ها از شرایط شغلی، فرصت‌های موجود و امکانات هر شرکت مطلع شوند و بعد فرم مخصوص را به صورت آنلاین پر کنند."

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 22
  • کل نظرات : 94
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 14
  • آی پی امروز : 6
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 8
  • باردید دیروز : 24
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 36
  • بازدید ماه : 44
  • بازدید سال : 260
  • بازدید کلی : 5,133